Εμείς στο TravlosSFL, αντιμετωπίζουμε την κάθε ξένη γλώσσα ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού της χώρας από την οποία προέρχεται. 

Η εκμάθησή της προϋποθέτει από τον μαθητή όχι απλά την ύπαρξη μιας δεδομένης ανάγκης (π.χ. επικοινωνίας με την γλώσσα αυτή για λόγους επαγγελματικούς) αλλά και ζήλο και θέληση να γνωρίσει -μέσω της γλώσσας- τον πολιτισμό της χώρας. 

Η Αγγλική γλώσσα έλκει την καταγωγή της από την Αγγλία και είναι η μητρική γλώσσα της πλειοψηφίας των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου , των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής , του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Αγγλόφωνης  Καραϊβικής. Χρησιμοποιείται, επίσης, ως δεύτερη ή επίσημη γλώσσα σε πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως σε όσες αποτελούν μέλη της Κοινοπολιτείας των Εθνών, καθώς και σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς.

 Η Τουρκική γλώσσα ανήκει στην τουρκική ομάδα των Αλταϊκών γλωσσών και έχει ομιλητές στην Τουρκία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και σε άλλες χώρες της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθώς και σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου ζουν αρκετά εκατομμύρια μετανάστες τουρκικής καταγωγής. Είναι πλέον από τις δημοφιλέστερες γλώσσες, εφόσον πολλοί  επιθυμούν να μάθουν τα Τούρκικα για επαγγελματικούς και επικοινωνιακούς σκοπούς, λόγω του ότι πολλοί Τούρκοι κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα.

 


Η γαλλική γλώσσα είναι η τρίτη από τις Ρομανικές Γλώσσες από άποψη αριθμού ομιλητών ως μητρική γλώσσα, μετά την Ισπανική Γλώσσα και την Πορτογαλική Γλώσσα αλλά η μόνη με δυναμική παρουσία και στις πέντε ηπείρους, και η μόνη με 600 περίπου εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική, πρώτη ή δεύτερη γλώσσα. Άλλωστε και στην Ελλάδα, κυριαρχεί σε μεγάλο αριθμό ως Τρίτη γλώσσα, εφόσον και στο Ελληνικό σχολείο το παιδί καλείται να επιλέξει μεταξύ Γαλλικής ή Γερμανικής γλώσσας.


Τα Ιταλικά είναι λατινογενής γλώσσα, άμεση διάδοχος της διαλέκτου της Φλωρεντίας, ανήκει στην οικογένεια των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και ομιλείται από περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους κυρίως στην Ιταλία. Η επίσημη Ιταλική συνυπάρχει στην Ιταλία μαζί με ένα μεγάλο αριθμό από ιδιώματα νέο-λατινικά, που εμφανίζει η Ιταλική γλώσσα και τοπικές διαφοροποιήσεις, εξαιτίας της επίδρασης που ασκούν πάνω της οι τοπικές διάλεκτοι . Στην Ελβετία τα Ιταλικά είναι μια από τις τέσσερις επίσημες γλώσσες και απαντάται περισσότερο στα Ελβετικά καντόνια του Γκριτζιόνε και του Τίτσινο. Είναι επίσης επίσημη γλώσσα του Σαν Μαρίνο, όπως και βασική γλώσσα του κράτους του Βατικανού.

 


Η γερμανική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των δυτικών γερμανικών γλωσσών που περιλαμβάνει επίσης τα Αγγλικά, τα Ολλανδικά και τα Αφρικάανς. Ανά τον κόσμο το Γερμανικά ομιλούνται περίπου από 105 εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική γλώσσα και επίσης σχεδόν από 80 εκατομμύρια ομιλητές ως μη-μητρική γλώσσα. Η επίσημη γερμανική γλώσσα διδάσκεται ευρέως στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και στα Ινστιτούτα Γκαίτε σε όλον τον κόσμο.Τα ισπανικά είναι μια ιβηρική ρομανική γλώσσα. Είναι η ευρύτερα ομιλούμενη ρομανική γλώσσα και η τέταρτη σε σειρά κατάταξης ομιλούμενη γλώσσα παγκοσμίως σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ενώ άλλες την κατατάσσουν τρίτη. Ομιλείται ως πρώτη γλώσσα από περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους. Θεωρείται η δεύτερη πιθανώς σημαντική γλώσσα μετά την αγγλική σε ότι αφορά τον δυτικό κόσμο, χάρη στην αυξανόμενη χρήση της στις ΗΠΑ, της σχετικής επιβολής της στην εκπαίδευση, της αυξανόμενης οικονομίας του ισπανόφωνου κόσμου, της επιρροής της στη μουσική βιομηχανία και την παγκόσμια λογοτεχνία.